De laatste negen jaar was Piet mede coordinator van het Ouders, Kinderen en Detentie programma in de gevangenis van Sittard.

foto: Piet Zwierzanski

Piet heeft zich in de afgelopen 25 jaar op verschillende manieren ingezet voor Exodus. Hij bezocht gevangenen, was actief als kerkvrijwilliger, bood nazorg aan gevangenen en begeleidde kinderen naar hun vader of moeder in de gevangenis. De afgelopen 9 jaar heeft hij extra organisatorische taken voor het OKD opgepakt. Bij zijn vrijwilligerswerk bleek zijn vrouw een grote steun.

Wij hebben Piet leren kennen als een zeer betrokken en bevlogen vrijwilliger. Hij deed graag een stapje meer voor zijn maatje, maar ook voor de organisatie. Piet ging er voor de volle honderd procent voor.
Ook was hij erg betrokken bij de kinderen van de gedetineerden. Hij had veel energie en genoot van het vrijwilligerswerk. Het afgelopen jaar was Piet ernstig ziek, maar hij vond het fijn als er mensen op bezoek kwamen of een blijk van medeleven stuurden.

Dinsdag 25 april hebben we afscheid van hem moeten nemen. We zijn Piet dankbaar voor wat hij als vrijwilliger heeft betekend voor (ex-) gedetineerden en hun kinderen. We zullen zijn inspiratie, betrokkenheid en enthousiasme missen.

Het team van de afdeling Vrijwilligers & Kerkzaken