Iemand waarvan je houdt zit vast in de gevangenis. Dat kan erg moeilijk voor je zijn. Je bent niet de enige in deze situatie! Op dit besloten forum kunnen kinderen en andere familieleden van gedetineerden met elkaar praten. Je kan gevoelens delen of vragen stellen over de gevangenis. Het is bedoeld om je te helpen in deze moeilijke situatie.

Veilig

Het forum is een veilige omgeving. Alleen familieleden, kinderen van gedetineerden en zes vrijwilligers/ervaringsdeskundigen kunnen met elkaar praten. Deze vrijwilligers hebben ervaring met mensen die vastzitten en/of hun families, of zijn familie van een gedetineerde (geweest).

De gesprekken op het forum kunnen alleen worden gezien door mensen die lid zijn. Je praat anoniem op het forum. Alles wat je zegt is vertrouwelijk.

We controleren op de echtheid van de mensen die zich aanmelden. Dit doen we door te vragen naar de relatie met de gedetineerde, en in welke gevangenis hij/zij zit. Deze informatie is niet te zien voor andere bezoekers. Het forum wordt voor de privacy en veiligheid van de bezoekers zorgvuldig beheerd. Is er toch een probleem? Dan kan je dit melden via ‘klacht of probleem met het forum’. (link)

Doel

Het doel van het forum is om steun te bieden aan mensen met een familielid in de gevangenis. We bieden informatie en hulp op een betrouwbare, veilige en eventueel anonieme manier. We nemen je situatie serieus.

Wat kan je doen op het forum?

Op het forum kan je ervaringen delen. Bovendien kan je vragen stellen en antwoord geven op vragen. Je kan ook een luisterend oor vinden, of juist een luisterend oor bieden. Alle mensen op het forum maken hetzelfde mee of hebben het al meegemaakt. Het helpt om in deze moeilijke situatie met lotgenoten te praten. Er worden ook tips gegeven, waar jij misschien iets aan hebt.

Klik hier om je te registreren en mee te praten op het forum