Het project Mijn Kind en Ik is een training voor vaders in de gevangenis om het contact met hun kind(eren) de verbeteren. Dit project is een initiatief van Exodus Nederland en startte drie jaar geleden onder leiding van projectleider Marieke van Zwam. Nu drie jaar verder namen in totaal 252 vaders deel aan de training, 14 PI’s haalden het project in huis en 70 vrijwilligers werden opgeleid om de training te geven. 

 

 

Het onderzoek van Dr. Joni Reef onderzocht de resultaten van het project.

Eén zeer in het oog springend effect van de training is dat vaders na deelname vaker tegen hun kinderen zeggen dat ze van hen houden! Lees hier de presentatie van het onderzoekDr. Joni Reef

Mijn kind en ik

Projectleider Marieke maakte bekend dat de training structureel in het aanbod van Exodus wordt opgenomen en dat naar landelijke dekking wordt gestreefd in 2018. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de training een nieuwe naam krijgt, namelijk: Mijn Kind en Ik. Deze nieuwe naam werd gegeven door één van deelnemende gedetineerde vaders. 

projectleider Marieke van Zwam

Als laatste maakte Marieke bekend dat de samenwerking met de gezinsbenadering in Leeuwarden en Veenhuizen verdiept gaat worden en dat gewerkt wordt aan een nieuw project naar Amerikaans voorbeeld, waarbij het komende jaar in samenwerking met twee PI’s vakantiekampen worden georganiseerd voor kinderen van gedetineerden. 

Lees ook deze verhalen

toen & nu

Exodus heeft een rijke geschiedenis. Wat van start ging als een open huis in een jeugdkelder in Den Haag, is inmiddels ruim 35 jaar verder een professionele organisatie met tien Exodushuizen, ruim 250 werknemers en 1600 vrijwilligers. Om de vele hoogtepunten van Exodus te delen, kiezen wij elke nieuwsbrief één van deze hoogtepunten. Dit keer ‘Mijn Kind en Ik’.