Telefoon

Je kind mag jou bellen met de gevangenistelefoon. Hij moet een telefoonkaart kopen en betaalt zelf de kosten. In een jeugdinrichting mag minimaal twee keer per week 10 minuten gebeld worden.

Post

Brieven en kaarten mogen (vaak onbeperkt) opgestuurd worden naar de gevangenis. Vermeld hierbij de naam (inclusief voornaam/initialen) en het registratienummer van je kind. De beveiliging kan deze brieven controleren op drugs.

E-mail

Kijk op de website van emailaprisoner voor de mogelijkheden om te mailen. In sommige Jeugdinrichtingen is dit mogelijk.

Wat mag ik wel geven?

Over het algemeen mogen kleding, schoenen (zonder stalen neus), een beperkt aantal cd’s en los kleingeld voor de frisdrank-, koffie- en snoepautomaat mee naar binnen. Als je goederen wilt meenemen, dan moet je dat van tevoren aan je kind melden. De regels kunnen per locatie verschillen. Het is verstandig om contact op te nemen met de betreffende Jeugdinrichting.

Wat mag ik niet geven?

Alcohol en drugs zijn natuurlijk verboden. Wat nog meer niet mee mag zijn: jassen, vesten, losse blazers, tassen, hoeden, petten, zonnebrillen, rookwaren, piepers/telefoons, camera’s en portemonnees.

Geld geven

Als je kind een tv wil huren, snacks/drinken wil kopen of wil bellen heeft hij geld nodig. Hij kan aan geld komen door te werken in de gevangenis. Familie en vrienden kunnen ook geld storten of overmaken. Geld mag niet contant gegeven of opgestuurd worden.

Je kunt geld overmaken naar de bankrekening van de gevangenis. Het is verstandig om het bankrekeningnummer en registratienummer van je kind op te vragen bij de gevangenis. Het registratienummer vermeld je bij het overboeken. De overboekingperiode is ongeveer 5 dagen.

Informeer bij de Jeugdinrichting waar je kind kind gedetineerd zit naar specifieke regels omtrent het hebben van contact.