Europris directeur Kirsten Hawlitschek was een van de gastsprekers tijdens de lancering.  Zij ging in op de totstandkoming van de Europese aanbevelingen ter bescherming van kinderen van gedetineerden van de Council of Europe. Hierin wordt opgeroepen om in de gevangenis en daarbuiten serieus werk te maken van een juiste bejegening van kinderen die hiermee te maken hebben. Exodus pakte de draad direct op en riep de hulp app in het leven.

In samenwerking met de Universiteit Leiden wordt de hulp verder uitgebreid. Joni Reef, assistant professor Criminologie van de Universiteit Leiden, sprak over het belang van een breed draagvlak.

Winie Hanekamp, coördinator van het Ouders, Kinderen en Detentieprogramma, heeft veel ervaring in de begeleiding van kinderen met een ouder in detentie. Zij hebben over een lange periode veel steun nodig, in een tijd die juist moeilijk is voor de ouders. Doordat de ene ouder in de gevangenis zit en de andere ouder er alleen voor staat, zit het hele gezin in een complexe situatie. Hulp bij opvang van de kinderen is daarom zo belangrijk.

Exodus roept iedereen op om de Exodus hulp app via Signal zo breed mogelijk bekend te maken. Help kinderen de app te downloaden en noteer het Exodus hulpnummer 06 109 276 97 in de bellijst. De kinderen kunnen zo hun verhaal kwijt aan iemand buiten het eigen gezin, zonder dat er geoordeeld wordt. Dit gebeurt in de veilige omgeving van de app Signal. Download hier de flyer 'Je hoeft er niet alleen voor te staan'.

Abonneer je op het Exodus YouTube kanaal voor interviews met kinderen die vertellen over hun ervaringen. In de volgende videoclip vertelt Madhu haar verhaal over de tijd tijdens de gevangenschap van haar vader en de periode daarna: