In het weekend van 4 en 5 september was het tijd voor de familiesportdag in Esserheem. Het personeel van de gevangenis organiseerde samen met de gedetineerde vaders en enige hulp van Exodus een sportdag speciaal voor kinderen met een vader in detentie. En het harde werk werd beloond! Een hele dag vol spelletjes, sporten en heerlijk eten. In het zonnige weekend konden de kinderen er samen met hun ouders van genieten. En het was geweldig!

Niet elk kind heeft de mogelijkheid om samen met hun vader te sporten en spelen. Met deze dag laten we de kinderen hun moeilijke situatie even vergeten en genieten van een moment samen met hun ouders.

Een onvergetelijke dag

’s Ochtends stonden de bewakers bij de deur om alle dertig kinderen en hun moeders te verwelkomen. Daar stond hen een verrassing te wachten. De vaders hadden namelijk taart, cupcakes en andere lekkernijen gebakken. Heerlijk om de dag te beginnen.

Daarna was het een dag vol met spelletjes. Van voetbal en basketbal tot zaklopen en een stormbaan. Activiteiten waar een kind zich écht weer even kind kan voelen. Daarna gingen zelfs de vaders met elkaar de strijd aan op de stormbaan voor de titel: ‘beste vader van de dag’.

Nog een keer!

Aan het einde gingen de kinderen moe en voldaan weer naar huis. Onbezorgd hebben zij zich kunnen uitleven, sporten en van de buitenlucht genieten. Want dat verdient elk kind. We hebben de kinderen zien stralen. Even kunnen ze weer leuke dingen met hun moeder én vader samen doen, zoals een normaal gezin. Dat is waar we het allemaal voor doen.

Exodus

In Nederland zijn er 25.000 kinderen met een ouder in detentie. Ook zij hebben recht op een vader en moeder, ongeacht wat de ouder heeft gedaan. Oordelen over wat ze hebben gedaan is niet aan ons. Daarom zetten ons in voor deze kwetsbare kinderen zodat zij zich weer kind kunnen voelen.