Wie zijn de medewerkers achter Exodus en welk beeld hebben zij van de organisatie en van het werk wat Exodus doet? En hoe worden de kernwaarden ‘samen, volhardend, moedig en perspectief’ door hen beleefd en geleefd?

Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend.

De primaire zorg die centraal staat is vaak complex, waardoor je goed de grens voor jezelf moet kunnen stellen van afstand en nabijheid. Onze medewerkers hebben ook wel ‘Exodusbloed’ zeggen we dan. Iets waar we ontzettend trots op zijn. We moeten constant in gedachte blijven houden dat niets of niemand zwart-wit is. De maatschappij is niet zwart-wit, maar jij en ik ook niet. Er zit altijd een verhaal achter iemand. De complexiteit van ons werk kan daarentegen ontzettend veel voldoening geven. Dat kan hem al in kleine overwinningen zitten, zoals een deelnemer die met trots vertelt een baan te hebben gevonden. Daar doe je het uiteindelijk voor.

Naar aanleiding van ons kernwaardendocument ‘Wij zijn Exodus’ hebben wij in samenwerking met Yeds, Laura Mentink en JDR Productions een korte film gemaakt. Het is een weerspiegeling van het beeld dat de medewerkers hebben van Exodus als organisatie en van het werken bij Exodus. Dit beeld is tot stand gekomen door het afnemen van interviews onder de medewerkers, die uiteindelijk zijn verwerkt in een monoloog.

We wensen je veel kijkplezier!

Bekijk hier snel onze film