Het winnende gedicht wordt door een Frans Duijts op muziek gezet en uitgevoerd tijdens het jaarlijkse Exodusconcert in de PI Zutphen.

Het thema …Er zit muziek in jou… is op vele manieren uit te leggen. Muziek is een manier om je emoties te uiten, om iemand jou te laten voelen wat jij voelt. In jouw gevoel zit muziek. Als je je gelukkig voelt, zul je eerder genieten van een vrolijk liedje. Maar een lied dat jou echt raakt, kan je ook gelukkig maken als je verdrietig bent.

We kijken uit naar de gedichten die binnenkomen op dit thema en hopen dat er veel gedetineerden opstaan om pen en papier te pakken!

Tot 1 juli 2021 mogen de gedichten worden ingezonden aan Exodus Nederland. Daarna kiest een professionele jury een top drie uit de gedichten. Frans Duijts kiest het winnende gedicht en maakt hier een muzieknummer van.

De vorige keer won gedetineerde Edwin met zijn gedicht Gebroken geluk. Singer-songwriter Tim Knol zette de tekst op muziek en maakte er een mooi nummer van, samen met de Bluegrass Boogiemen. Het Exodusconcert werd opgenomen voor gedetineerden publiek in de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen.

De gedichtenwedstrijd voor gedetineerden en het Exodusconcert worden ieder jaar georganiseerd door Ark Mission, de Dienst Geestelijke Verzorging van DJI, de KRO-NCRV  én Exodus.
Het NPO Radio 5 programma Volgspot van de KRO-NCRV zendt het Exodusconcert jaarlijks uit. Het concert van 2019 jaar is via NPO Radio 5 terug te beluisteren.