Beste genodigde, 

Wie biedt (ex-) gedetineerden nieuwe kansen? Wie steunt hen wanneer de maatschappij hen stigmatiseert? Wie biedt hen de gastvrijheid waardoor zij weer het gevoel krijgen er bij te horen? Waar komen liefde, hoop, geloof en recht samen?

Zeker in deze tijd hebben deelnemers een spreekwoordelijk hart onder de riem nodig. En bij veel gedetineerden spelen de bovenstaande vragen een grote rol in hun dagelijks leven.

Zoals bij Piet, hij ging tijdens zijn verblijf bij Exodus toch nog een keer de fout in. Hij kwam na anderhalve maand weer terug.

Piet: Ik ben wel blij dat ik terug mocht komen. Gelukkig gaat het nu uitstekend met mij. Ik ben er trots op dat ik niet naar mijn criminele vrienden ben teruggegaan. 

Exodus gelooft altijd in nieuwe kansen. Of neem twee zusjes die in het ‘Ouder, kinderen en Detentieprogramma (OKD) zitten. 

De zusjes: Mijn zusje en ik vinden het fijn dat we naar onze ouders kunnen. En papa en mama vinden het fijn als wij naar hen toe gaan, maar vanwege de coronatijd kon dat niet. Vandaag is de dag dat we naar mama gaan. De rijder (vrijwilliger van Exodus) brengt ons naar mama.

In het Ouders, Kinderen en Detentieprogramma (OKD) zijn vrijwilligers de kinderen van de gedetineerde ouders tot steun. U als diaken, en vele kerken in Nederland,spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van deze gedetineerden, mensen met een detentieverleden en hun naasten. Toch is dit soms lastig, gezien de situaties van de (ex-) gedetineerden.  Daarom wil Exodus graag het verlengstuk zijn van u en uw kerk.

Om op deze manier geven wij handen en voeten aan het bieden van nieuwe kansen in het leven van gemotiveerde (ex-)gedetineerden,  wanneer zij met hun criminele verleden willen breken. Ook zij verdienen een nieuwe kans en het gevoel er weer bij te horen. Hoe wij dit doen? En hoe u   hierbij kunt helpen?

Met bemoedigende groet,

Jan van Gils, directeur-bestuurder Exodus Nederland

Brief en 12 praktische tips om gedetineerden12 om gedetineerden te steunen met uw kerk
Wat u als kerk kunt doen voor exodus en ex-gedetineerden
Wat doet Exodus?
 

Contact?
Neemt u contact met ons op als we een voorlichting in uw kerk kunnen verzorgen of u van meer informatie kunnen voorzien? U belt met 071 5161 950 of mailt met info@exodus.nl