Het doel van het Lentekamp is om kinderen ‘gewoon even kind’ te laten zijn en vaders te ondersteunen in hun rol als ouder. Door samen diverse activiteiten te ondernemen kan de relatie tussen vader en kind versterkt worden en kan de vader zijn vaderrol weer oppakken. De vaders worden hierbij begeleid door onze vrijwilligers. 

‘Gewoon’ even samen lunchen, samen sporten, knutselen, of een film kijken; dit zijn slechts enkele activiteiten die tijdens het Lentekamp georganiseerd worden voor de vaders en de kinderen. Overdag brengen de kinderen hun tijd in de gevangenis door en 's avonds verblijven zij met elkaar en de begeleiders in vakantiehuisjes in de nabije omgeving.  

Dat het Lentekamp belangrijk is, wordt wel duidelijk uit de mooie anekdotes van enkele vrijwilligers van het eerder georganiseerde Herfstkamp: “Een bijzonder moment voor mij was dat één van de kinderen brak en erg boos was op zijn vader omdat hij in de gevangenis zat en dat zowel vader als kind de ruimte kregen om dit eens uit te spreken. Dit was denk ik een belangrijk moment voor hen en hun relatie!". Een andere vrijwilliger geeft aan: “Wat mij raakte is dat bij het afscheid een jongen smolt als een ijsberg. Tijdens het kamp liet hij overheersend gedrag zien en overschreeuwde hij zichzelf. Maar aan het einde waren zijn maskers afgevallen en was hij zijn ware zelf, vol emoties.” 

Wij wensen alle deelnemende vaders en kinderen heel veel plezier tijdens deze bijzondere week. Wil je niks missen van het Lentekamp? Houd dan onze socials in de gaten!