Irma van der Zee mag zich sinds afgelopen Koningsdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Irma zet zich al sinds 1964 actief in voor het Leger des Heils. Zij is sinds 1968 nauw betrokken bij de zorg rondom (ex-)gedetineerden. Als vrijwilliger is zij actief in de PI Zwolle onder begeleiding van Exodus Nederland en bij de Diaconale Stichting Gevangenenzorg Zwolle.

Piet van de Ploeg is op Koningsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Piet heeft al een lange reeks vrijwilligersactiviteiten op zijn naam staan. Sinds 1991 is hij actief als vrijwilliger en bestuurslid bij onder andere het Politie Mannenkoor, het gereformeerde mannenkoor Noord-Drenthe, Woonzorgcentrum Arendstate en Stichting Bevrijdingsconcert Assen.  
Sinds 2005 is Piet vrijwilliger bij Exodus Nederland. Hij zet zich in voor de gedetineerden en verzorgt het vervoer van kinderen met een ouder in detentie voor het Ouders, Kinderen en Detentieprogramma.


foto: Piet van de Ploeg en zijn vrouw, na het in ontvangst nemen van zijn lintje

Wij feliciteren Piet en Irma met hun welverdiende koninklijke onderscheiding. We zijn trots op hen en hopen dat zij nog lang vrijwilligerswerk bij Exodus blijven doen!