Exodusconcert

Dinsdag 15 oktober gaf Tim Knol samen met twee muzikanten van de Bluegrass Boogiemen een exclusief concert voor gedetineerden en andere gasten in de PI Arnhem. Dit Exodusconcert werd dit jaar voor de elfde keer gehouden en is de afsluiter van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd voor gedetineerden georganiseerd door KRO-NCRV, Uitgeverij Ark Mission, de Dienst Geestelijke verzorging en Exodus.

Naast eigen nummers speelde Knol en zijn muzikanten ook het winnende gedicht dat zij voor deze gelegenheid op muziek zette. Twee gedetineerden en één ex-gedetineerde belanden met hun gedicht in de top drie van de ruim 70 gedichten die werden ingezonden. Twee van de drie winnaars waren aanwezig bij het concert. Tijdens de uitzending van het Exodusconcert bij radio 5 programma Volgspot wordt bekendgemaakt welk gedicht gewonnen heeft en door Tim op muziek is gezet.

Tijdens de uitzending komen ook medewerkers en gedetineerden van de PI aan het woord om te vertellen over wat er in de gevangenis gebeurt om gedetineerden goed terug te begeleiden naar de samenleving.  

Gedichtenwedstrijd

Het Exodusconcert vormt de afsluiting van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd voor mensen die in de gevangenis zitten of begeleid worden door Exodus. Het thema dit jaar was Geluk in Scherven. Een deskundige jury onder leiding van Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja heeft een top drie gemaakt uit de inzendingen. Het winnende gedicht zal speciaal voor het concert op muziek worden gezet door Tim Knol.

De KRO-NCRV, Exodus Nederland, DJI en Ark Mission willen met de wedstrijd en het concert gedetineerden motiveren om op creatieve wijze uiting te geven aan de gevoelens  die naar boven komen als je in de gevangenis zit. Het kunnen praten en schrijven over tegenslagen en kunnen reflecteren op het leven is van belang bij een positieve terug keer in de samenleving.

Workshop

In aanloop naar het Exodusconcert is een schrijfworkshop gegeven in het Exodushuis in Amsterdam door schrijver Rashid Novaire, die in juli zijn nieuwste roman De Vooravond publiceerde.  

Over Exodus

Exodus Nederland is de grootste landelijke nazorgorganisatie die met professionals en vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden.

Het Exodusconcert werd uitgezonden door KRO-NCRV radio programma Volgspot en is hier terug te luisteren

Artikelen

18/06/2021 - 11:44

De jaarlijkse gedichtenwedstrijd 2021 voor gedetineerden is begonnen! Gedetineerden en deelnemers van het Exodusprogramma nodigen we uit hun gevoelens op papier te zetten met als thema …Er zit muziek in jou… !

gedichtenwedstrijd 2020 07/05/2020 - 11:05

Op 1 mei startte de jaarlijkse gedichtenwedstrijd 2020 voor gedetineerden weer! Gedetineerden en deelnemers van het Exodusprogramma nodigen we uit hun gevoelens op papier te zetten met als thema …Sta op… !

top drie gedichtenwedstrijd 05/09/2019 - 11:23

De top drie winnaars van de gedichtenwedstrijd 2019 voor gedetineerden zijn bekend. Lees hier de gedichten, waarvan er één door singersongwriter Tim Knol op muziek wordt gezet.