Allereerste herfstkamp
Maandag 14 oktober was het zover, de start van het allereerste Exodus Herfstkamp in de gevangenis van Vught. Een intense, bijzondere en ontroerende week waarin 14 kinderen en 8 vaders weer even de normale kleine dingen deden zoals samen lunchen, knutselen, sporten, oefenen voor Vught's Got Talent en de verjaardag vieren.

Activiteiten die klein lijken, maar juist zo ontzettend belangrijk zijn voor de ontwikkeling en welzijn voor het kind. Samenwerken, overleggen, motiveren, troosten, stimuleren, aanspreken en corrigeren zo maar wat opvoedtechnieken waar de vaders tijdens deze activiteiten weer mee aan de slag moesten!

                 
foto: knutselen in de gevangenis tijdens het Herfstkamp                 foto: workshop Rap met muziekproducent Danny La Haye en zangeres Eva van Leeuwen

Verschillende emoties
Dat dit kamp nodig is werd extra duidelijk in deze week. Want een kind met een ouder in de gevangenis heeft het moeilijk. Mede dankzij ons geweldige vrijwilligersteam (die getraind werden door het vergeten kind) kregen de kinderen de begeleiding die zij nodig hadden. Een sterk team  is van groot belang omdat tijdens het herfstkamp veel verschillende emoties bij de kinderen voorbij kwamen; boosheid, onmacht, verdriet, maar vooral veel vreugde, geluk en ontroering om weer even samen te zijn met hun vader.

In de media is het kamp niet onopgemerkt gebleven. Het Brabants Dagblad bezocht het Herfstkamp en maakte een reportage, lees hier het artikel. 

Grote dank
We kijken terug op een week waar nieuwe verbindingen zijn ontstaan en relaties hersteld en versterkt! Wij zijn ontzettend trots op ons herfstkampteam van vrijwilligers en alle medewerkers van Exodus en de gevangenis van Vught die meewerken aan dit unieke project! Met een extra grote dank aan mensen die ons gesponsord hebben, zonder jullie was deze week niet mogelijk geweest!

Artikelen

25/06/2021 - 10:48

In samenwerking met de penitentiaire inrichting (PI) Vught organiseerden wij in 2019 het allereerste herfstkamp voor kinderen met een vader in detentie. Tijdens het herfstkamp staat het kind centraal en versterken wij de band van de kinderen en hun gedetineerde vader. Dit was zo'n groot succes dat wij dit jaar het herfstkamp in twee PI's willen organiseren!

herfstkamp 11/06/2020 - 13:12

Na het succes van vorig jaar, waren wij volop bezig met de voorbereidingen van het Herfstkamp 2020. Helaas gooide de huidige ontwikkelen rondom corona, roet in het eten.

04/09/2019 - 13:45

Het allereerste Exodus Herfstkamp is een feit! Een kamp voor kinderen met een ouder in detentie, waarvan het dagprogramma zich af zal spelen in de gevangenis waar de ouder gedetineerd zit.