In Eén van ons is Kenneth Herdigein levenslang gestrafte Luc S. Hij worstelt met de betekenis van zijn uitzichtloze bestaan. De komst van schrijver Katrien Achenbach naar de gevangenis, waar ze een schrijfgroep gaat begeleiden, brengt hem uit zijn evenwicht. Luc doet niet mee met de groep maar gaat wél een geheim logboek bijhouden. En hij ontfermt zich over Karim, een jonge getalenteerde mede-gedetineerde. Wanneer hij hoort dat Katrien Karim ontmoedigt zijn boek af te schrijven, besluit hij in te grijpen. Met alle dramatische gevolgen van dien, vooral voor Luc zelf.

Eén van ons is een aangrijpende voorstelling over zingeving in tijden van crises, over hoop als vijand, en de kracht van kunst. Geen één-op-één bewerking van het boek maar een verrassend nieuwe voorstelling. De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal Luc schokkend actueel en herkenbaar. Een productie van Stichting Blocknotes, schrijvers binnen en buiten en het Bijlmer Parktheater. Er wordt aangeraden snel te reserveren, want er kunnen maar een beperkt aantal bezoekers per voorstelling in de zaal. Na afloop is er mogelijkheid tot een nagesprek met de cast & crew en een ex-gedetineerde. Eén van ons is geïnspireerd op Christine haar ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.

31 oktober gaat Eén van ons in première. De andere momenten wanneer je dit stuk kunt bewonderen, zijn: 6 november en 19 en 20 november

Reserveren? Klik hier.

Als vervolg op het theatermonoloog is er nog op 1 oktober in de Buiksloterkerk in Amsterdam Noord. Een verrassende avond met muziek, theater en interview rond Een van ons met allemaal artiesten uit Noord: acteur Peter Faber, dichter/rapper Lamyn Belgaroui (tevens die avond interviewer en host), Tina Krikke & Serena van der Geest (muziek) en Christine Otten, 20.00 uur.

Reserveren? Klik hier.