Als je op bezoek gaat moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag een identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs of Europees identiteitsbewijs zijn. Iedereen boven 14 jaar is zich verplicht te identificeren.

Bezoek politiebureau

Op het politiebureau mag je je kind bezoeken. Het hangt af van de huisregels van het bureau hoe vaak, en wanneer dat kan.

Bezoek in detentie

Ook een kind in detentie heeft het recht op contact met ouder(s), familie en vrienden. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de jongere. De gedetineerde jongere heeft recht op minimaal één uur bezoek per week. In de huisregels van de jeugdinrichting staat meer specifieke informatie over bezoek. Zoals: tijden, plaats, wie op bezoek mag komen, hoelang, het maximum aantal bezoekers en hoe het bezoek moet worden aangevraagd.

Begeleiding van bezoek

Willen je kinderen graag op bezoek bij hun broer of zus in de Jeugdinrichting? Maar kan dat nu niet omdat er niemand is die ze kan brengen of omdat er geen geld is om het treinkaartje te betalen?

Dan kunnen de vrijwilligers van het Ouders, Kinderen en Detentie programma (OKD) ze naar de Jeugdinrichting brengen en ophalen. Dit kan als hun broertje/zusje niet ouder is dan 16 jaar.

De regels over bezoek in de inrichting verschilt per JJI. Klik hier voor de relevante informatie over de JJI waar jouw kind vast zit.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van de politie