Tijdens de kennismakings tour van de kinderombudsman, bij haar aanstelling, sprak zij met vele kinderen van diverse komaf en in diverse situaties. En dus ook met kinderen van gedetineerden, dit gebeurde september vorig jaar in het Amsterdamse Exodushuis.

Door de verhalen die zij hoorde en ernst die daar uitsprak volgens haar, heeft ze besloten nog meer van deze kinderen te willen horen, om samen aan oplossingen te kunnen werken.


foto: Exodusambassadeurs, Winie Hanekamp van Exodus en kinderombudsman Margrite Kalverboer (tweede van rechts).

Lees hier het interview met Margrite Kalverboer in de Exodus info van  december 2016.

Oproep Kinderombudsvrouw

De kinderombudsvrouw is op zoek naar kinderen van 12-23 jaar met een ouder in detentie (gehad), die op dinsdag 4 juli aanstaande, samen met andere kinderen, in gesprek wil met de kinderombudsman over wat er nodig is deze kinderen een gevoel van veiligheid te geven. Ben jij een kind van een gedetineerde, en wil je meepraten? dan horen we graag van je. De kinderombudsman is op zoek naar 10-15 kinderen.

Heb je interesse, dan neem je contact op met Winie Hanekamp, via 071 516 19 50 of je stuurt ons een mail via info@exodus.nl.

Lees hier de oproep van de kinderombudsman

Artikelen

summercamp in amerika 25/07/2017 - 12:30

Projectmedewerker Marieke van Zwam en medewerker Centraal Aanmeldteam Mandy Vergroesen bezochten in Amerika een summercamp voor kinderen van gedetineerden. Zij onderzoeken of deze zomerkampen ook in Nederland zouden kunnen werken om de relatie van kinderen met hun gedetineerde ouder te verbeteren.