foto ana short

Voor Ana Short is het alweer zeven jaar geleden dat zij haar opleiding Maatschappelijk Werk heeft afgerond. Via een vriendin kwam zij voor het eerst in contact met Exodus. Van haar functie nu, had zij toen nog niet durven dromen.

Chris, 25 jaar, zit sinds een paar weken in het Exodushuis in Groningen. Hij weet nog goed dat hij er voor het eerst kwam. "Ik verwachtte een soort drugsopvang, maar ik kreeg meteen een goede indruk." 

Foto interview Jose

Jose is coördinator van het OKD (Ouders, Kinderen en Detentie) programma in de PI Sittard. "Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind recht heeft op een vader en moeder, ongeacht wat de ouder heeft gedaan."

'Al tijdens mijn detentieperiode nam ik de eerste stappen om te veranderen.' 

“Vrijwel alle gedetineerden verlangen naar een vrouw, kinderen en een huis. Dat is heel belangrijk.” Dat heeft Marijke gemerkt op basis van haar jarenlange ervaring van gesprekken met mensen die in de gevangenis zitten.

Keer op keer ging Ralph de mist in, maar dit keer zet hij alles op alles om te veranderen.

Sinds een paar maanden werkt Ralph bij Stratenmakerbedrijf Smulders. Carly, eigenaar van het bedrijf, heeft hem ondertussen een contract aangeboden.

foto credits linelle deunk

Djamila (24) bezoekt haar vader. Hij zit al bijna tien jaar in een Aziatische gevangenis. Zijn detentie heeft Djamila diepe dalen, maar ook nieuwe inzichten gebracht in het leven.

foto terry akins

“Pas als je het ergste van het ergste hebt meegemaakt, weet je wat het beste van het beste is.”