toen & nu

Exodus heeft een rijke geschiedenis. Wat van start ging als een open huis in een jeugdkelder in Den Haag, is inmiddels ruim 35 jaar verder een professionele organisatie met tien Exodushuizen, ruim 250 werknemers en 1600 vrijwilligers. Om de vele hoogtepunten van Exodus te delen, kiezen wij elke nieuwsbrief één van deze hoogtepunten. Deze keer; ‘Mijn Kind en Ik’.

Ontmoet de vrouw ‘met hart voor mensen’

Hennie van Amerongen was het afgelopen jaar via Exodus werkzaam als programma coördinator bij de opzet van een Vadervleugel in de PI Veenhuizen. Een programma binnen het project Gezinsbenadering. Sinds begin dit jaar werkt zij tijdelijk als regiocoördinator in Noord-Holland.

foto SV Kampong

Werkgever Nico van SV Kampong gaf ex-gedetineerde Samuel een tweede kans door hem een baan aan te bieden. 

Aan tafel! Straks is het te laat.

Maandelijks blog door Marc Groenendijk, directeur-bestuurder Exodus Midden-Nederland.

foto Shari

Hoe is het als je vader naar de gevangenis moet? Shari was 11 toen haar vader werd opgepakt. Twee jaar zat hij vast. Die twee jaar, maar ook de jaren erna, hadden een grote impact op haar leven.

foto ana short

Voor Ana Short is het alweer zeven jaar geleden dat zij haar opleiding Maatschappelijk Werk heeft afgerond. Via een vriendin kwam zij voor het eerst in contact met Exodus. Van haar functie nu, had zij toen nog niet durven dromen.

Chris, 25 jaar, zit sinds een paar weken in het Exodushuis in Groningen. Hij weet nog goed dat hij er voor het eerst kwam. "Ik verwachtte een soort drugsopvang, maar ik kreeg meteen een goede indruk." 

Foto interview Jose

Jose is coördinator van het OKD (Ouders, Kinderen en Detentie) programma in de PI Sittard. "Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind recht heeft op een vader en moeder, ongeacht wat de ouder heeft gedaan."

'Al tijdens mijn detentieperiode nam ik de eerste stappen om te veranderen.' 

“Vrijwel alle gedetineerden verlangen naar een vrouw, kinderen en een huis. Dat is heel belangrijk.” Dat heeft Marijke gemerkt op basis van haar jarenlange ervaring van gesprekken met mensen die in de gevangenis zitten.

Keer op keer ging Ralph de mist in, maar dit keer zet hij alles op alles om te veranderen.

Sinds een paar maanden werkt Ralph bij Stratenmakerbedrijf Smulders. Carly, eigenaar van het bedrijf, heeft hem ondertussen een contract aangeboden.

foto terry akins

“Pas als je het ergste van het ergste hebt meegemaakt, weet je wat het beste van het beste is.”