In onze Exodushuizen wordt ook Kerst gevierd! Deze dagen maken we extra gezellig door Kerstbomen in huis te halen, lekker te eten met elkaar en kerstactiviteiten te doen!

Medewerkers, vrijwilligers en deelnemers in de Exodushuizen maken er op hun eigen manier een betekenisvol en warm feestje van.

De Kerstperiode is namelijk niet voor iedereen een leuke tijd. Het is belangrijk daarover te praten met elkaar. Daarom ontving iedere deelnemer in het Exodushuis in Groningen een persoonlijke Kerstkaart met een dromenvanger.


foto: dromenvanger Exodushuis Groningen

Ook werd de woonkamer verbouwd tot eetzaal voor de jaarlijkse Kerstviering met deelnemers, oud-deelnemers, vrijwilligers, bestuursleden en medewerkers.

Iedereen die wil bereid een gerecht voor op Kerstavond en als afsluiting kunnen de deelnemers met de vrijwilligers mee naar de kerkdienst.

Op Eerste en Tweede Kerstdag staat een brunch klaar voor deelnemers en medewerkers en worden er spelletjes gespeeld en film gekeken. ’s Avonds wordt er gegourmet!

In Alkmaar genieten deelnemers, vrijwilligers, medewerkers, de leden van de Raad van Toezicht en de leden van de vriendenstichting tijdens de Kerstviering van een driegangendiner met tafelgoochelaar!

Tijdens de Kerstperiode onderneemt Alkmaar veel activiteiten met de deelnemers en wordt er niet te veel achter de computer gezeten.  

En op eerste Kerstdag gaan de deelnemers gourmetten en worden er Kerstfilms gekeken of spelletjes gedaan. Op tweede Kerstdag is er een Kerstbrunch in huis.

In de regio Zuid-Holland worden in alle huizen in Rotterdam, Leiden, Den Haag en Gouda diners en gezellige avonden georganiseerd in de week voor de Kerstvakantie. De Goede Herderkerk uit Zoeterwoude schenkt al jaren de Kerstboom aan het Exodushuis in Leiden en maakt bloemstukjes samen met de deelnemers. In Rotterdam hangen deelnemers en buurtbewoners samen de lichtjes ter versiering op. Alle huizen worden deze week van binnen en buiten versierd. Bij het Kerstdiner in Den Haag en Rotterdam schoven medewerkers aan van het verenigingsbureau om medewerkers en deelnemers te ontmoeten.

In Utrecht vieren deelnemers en medewerkers Kerst door lekker te eten en een gezellige tijd door te brengen met degenen die er zijn. Het is belangrijk dat mensen die niemand hebben ook een fijne Kerst hebben. Vaak zijn er deelnemers die goed kunnen koken en die samen het Kerstmenu bedenken voor Eerste en Tweede Kerstdag. Er worden veel gesprekken gevoerd en spelletjes gedaan en de hele dag staat de tafel vol lekker eten!

De moeders die worden begeleid in Venlo, zowel thuis als in het Exodushuis, kregen via Actie Pepernoot van het Nationaal Fons Kinderhulp een bon om online te shoppen voor hun kinderen. Dit mooie initiatief zorgde voor veel vrolijke gezichten!

Ook hebben deelnemers Kerststukjes gemaakt van takken en bladeren die de slaapwacht buiten de hele dag verzamelde!


foto: Kerststukje Exodushuis Venlo

Met de Kerstdagen wordt er gezellig samen ontbeten, gekookt of gegourmet, iedereen die mee wilt doen, schuift aan!

Medewerkers van het verenigingsbureau van Exodus schoven op uitnodiging aan bij de Kerstdiners van de huizen in Den Haag en Rotterdam. P&O medewerkers Reyna en Astrid waren te gast bij het diner in Rotterdam.  Joris van het Centraal Aanmeldteam was te gast in het Exodushuis van Den Haag. 


foto: Voorgerecht van het Kerstdiner in Rotterdam. 

foto: Het Kerstmenu van het Exodushuis in Den Haag. 

Immanuel, oud-deelnemers van Exodus Rotterdam deelt de volgende gedachte van Emily Maroutian met Exodus:

“If you want to know where to find your contribution to the world, look at your wounds.When you learn how to heal them, teach others.”