Voor Ana Short is het alweer zeven jaar geleden dat zij haar opleiding Maatschappelijk Werk heeft afgerond. Daarna was zij werkzaam als sales medewerker bij de Bijenkorf. Werken bij de Bijenkorf vond zij leuk, maar zij is met een doel naar Nederland gekomen. Via een vriendin kwam zij voor het eerst in contact met Exodus. Van haar functie nu, had zij toen nog niet durven dromen. In een kort interview neemt Ana jullie mee in haar leven bij Exodus.

 

Eerste contact
Het gesprek bij Exodus verliep heel soepel. Ik had natuurlijk ook een goede motivatie, iets doen wat ik leuk vind. Ik begon als vrijwillig begeleider van de deelnemers bij Exodus Rotterdam. De eerste keer dat ik in contact kwam met een deelnemer vond ik dat best spannend. Maar met iemand van Exodus erbij voelde ik me op mijn gemak. Eigenlijk was het na vijf minuten al helemaal niet meer eng. Het zijn ook gewoon mensen. Mensen die hun leven op orde willen krijgen, zoals jij en ik.

 

Doorgroeien
Exodus heeft mij geholpen om door te groeien. Tot voor kort heb ik bij het kindercentrum Prinses Amalia op de plus BSO gewerkt. Werken met de jeugd vind ik prachtig. Dankzij Exodus heb ik vorige maand de stap van vrijwilliger naar jongerencoach kunnen maken. Mijn eerste werkdag was twee weken geleden. Het was direct erg spannend omdat ik opeens de verantwoordelijkheid heb over bijna tien risicojongeren. Nu ik hen ondersteun, heb ik het gevoel dat mijn dromen uitkomen. Namelijk de jongeren een stap dichter bij hun toekomst brengen. Nu heb ik dankzij Exodus, eindelijk de kans gekregen mijn dromen waar te maken.

Bij Exodus kan ik mijn dromen waar maken. - Ana