Over de training Mijn kind en ik
Mijn kind en ik draagt bij aan het herstel en de opbouw van de relatie tussen de gedetineerde vader en zijn kinderen. We leren de vaders het perspectief in te nemen van hun kind(eren) en dit toe te passen in hun dagelijkse leven.

We besteden veel aandacht aan de gevolgen van de detentie op het gezin en het (mogelijke) herstel van de relatie met de medeopvoeder. 
Dit in samenwerking met vrijwilligers van Exodus.

Dit proberen we in 8 wekelijkse bijeenkomsten voor elkaar te krijgen door in de training aan de slag te gaan met onder andere:

  • Hoe bespreek ik moeilijke situaties met mijn kind?
  • Invulling van het vaderschap tijdens detentie
  • De opvoedstijl

Wat komt er aan bod? 
De workshop Mijn kind en ik bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur die gehouden wordt in een trainingsruimte in de PI. 
Gedetineerde vaders werken samen met vrijwilligers van Exodus aan verschillende thema’s rondom vaderschap dit aan de hand van verschillende werkvormen. In de workshop is plek voor minimaal 5 en maximaal 10 vaders.

Deelnemen?
Wil je deelnemen aan Mijn kind en ik, neem dan contact op met je casemanager. Wil je Mijn kind en ik voor jouw gevangenis organiseren? Neem dan contact op met Exodus Nederland via 071 516 19 50. 

Een vader vertelt: