In deze regio

In Amsterdam en Alkmaar kunnen (ex-)gedetineerden voor woonbegeleiding terecht in één van onze zogenaamde Exodushuizen.

De (ex-)gedetineerden kunnen bij Exodus Noord-Holland terecht voor begeleid wonen en ambulante begeleiding. De andere diensten zijn altijd bespreekbaar. Neemt u vooral contact met ons op, of met het centraal aanmeldteam van het verenigingsbureau.

In de regio Noord-Holland hebben we in Amsterdam en in Alkmaar de mogelijkheid om (ex-)gedetineerden begeleid te laten wonen. In Alkmaar hebben we ruimte voor 14 bewoners. Eén van onze bedden is speciaal bedoeld voor crisisopvang.

De locatie Alkmaar heeft 8 doorstroom kamers in nazorghuizen  en daarnaast een aantal in-verdien-woningen in de gemeente Alkmaar en  omstreken. Via de Werkvoorziening Noord-Kennemerland (WNK) kunnen de meeste van de deelnemers aan het Exodusprogramma direct aan de slag met werk.

De locatie in Amsterdam is gevestigd in een voormalig kleuterschool uit 1928. De schoollokalen zijn verbouwd tot aparte kamers met eigen wateraansluiting en meubilair. Er is plaats voor 16 bewoners. De huiskamer was vroeger een sportzaaltje. Het Leidseplein en het Vondelpark zijn bereikbaar binnen 5 minuten lopen. De locatie in Amsterdam is tevens een door de gemeente erkend schuld hulpverleningsbureau. Verspreid over de stad hebben we nog 9 plaatsen in nazorghuizen.

De methodiek waarmee wij werken voorziet erin dat cliënten zelf de regie voeren over hetgeen zij samen met hun begeleider aan willen werken of ondersteuning bij wensen.

Organisatie en contact

Locatie Amsterdam

Overtoom 103-105
1054 HD Amsterdam
T 020 589 18 80
E amsterdam@exodus.nl

Locatie Alkmaar
Herenweg 158
1822 AK Oudorp
T 072 564 53 26
E alkmaar@exodus.nl

Exodus Noord-Holland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) waardoor giften aan deze stichting aftrekbaar zijn van de belasting.

Jaarverslag 2021 Exodus Noord-Holland

ANBI informatie

Lees ook deze verhalen

Dat Exodus ruim 1700 vrijwilligers heeft, is misschien wel bekend. Maar dat deze vrijwilligers in vele soorten en maten voorkomen, dát is misschien minder bekend. Zo hebben wij sinds enkele maanden er een nieuwe vrijwilliger bij: Lieke. 

Peter bij Exodus Alkmaar

Interview met Peter Verzeilberg, begeleider bij Exodus Alkmaar. "Ik sta naast de mensen die ik begeleid, we gaan samen aan de slag. "

Foto Kerst in een Exodushuis

In onze Exodushuizen wordt ook Kerst gevierd! Deze dagen maken we extra gezellig door Kerstbomen in huis te halen, lekker te eten met elkaar en kerstactiviteiten te doen!